Krasokorčuliari Papadakisová s Cizeronom vedú po KP tanečných párov

12.02.2022 Celý región

Peking 12. februára (TASR) - Francúzski krasokorčuliari Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron sa usadili na čele po krátkom programe súťaže tanečných párov na ZOH 2022 v Pekingu.

Za favorizovanými obhajcami strieborných medailí z Pjongčangu, ktorí dostali od rozhodcov známku 90,83, sa umiestnili reprezentanti Ruského olympijského výboru Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov (88,85). Tretí sú pred voľnými jazdami, ktoré sú na programe v pondelok 14. februára o 2.15 SEČ, Američania Madison Hubbellová a Zachary Donohue (87,13).

Štvornásobní majstri sveta a päťnásobní európski šampióni Papadakisová s Cizeronom sa do súťažného diania vrátili po tom, ako vynechali vlaňajšie MS v Záhrebe a vzhľadom na obavy z nákazy koronavírusom i januárové ME v Tallinne. Pozornosť sústredili na vystúpenie pod piatimi kruhmi, ktoré odštartovali veľkolepým krátkym programom.

Drobné zaváhanie v tanečnej sekvencii im neublížilo, vykompenzovali to bravúrne zvládnutými technicky náročnými prvkami, pôsobivá bola aj kroková pasáž v ich podaní. Sinicinová s Kacalapovom im však dokázali sekundovať a s necelou stratou dvoch bodov zostali v hre o zlato. Zamiešať karty v boji o najcennejší kov môžu aj Hubbellová s Donohuem, ktorí strácajú na lídrov 3,70 bodu.

Do voľných jázd sa prebojovalo 20 najlepších tanečných párov, pre zvyšné tri sa účinkovanie v Pekingu skončilo.

ZOH 2022 - krasokorčuľovanie

tanečné páry - krátky program:
1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 90,83 b.,
2. Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (ROC) 88,85,
3. Madison Hubbellová, Zachary Donohue 87,13,
4. Madison Chocková, Evan Bates (oba USA) 84,14,
5. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (ROC) 84,09,
6. Piper Gillesová, Paul Poirier (Kan.) 83,52
 

Vyberte región